Donnell i Manning razbili Redskinse

Pobjeda Giantsa

Donnell i Manning razbili Redskinse

M. Šljivak

New York Giantsi sinoć su na FedEx Fieldu u Washingtonu deklasirali ekipu Redskinsa rezultatom 45:14.

Fantastični Larry Donnell i Eli Manning su briljirali u ovom susretu i Redskinsi jednostavno nisu imali nikakve šanse pored Giantsa u ovom susretu.

Manning je pasom od pet jardi sredinom igre u prvoj četvrtini donio vodstvo Giantsima, da bi zatim početkom druge dionice Manning još jednim kratkim dodavanjem (šest jardi) za Donnella doveo svoj tim do sigurnih 14:0 nakon pretvaranja Josha Browna.

Uspjeli su Redskinsi touchdownom Andrea Robertsa da se vrate na 14:7, ali su do kraja Manning i Donnell, gotovo identičnim akcijama kao kod prethodna dva touchdowna doveli Giantse u prednost od 21:7. Prvo poluvrijeme je okončno pretvaranjem za tri poena od strane Josha Browna za 24:7 nakon prvog poluvremena.

Touchdownom Alfreda Morrisa Redskinsi su početkom drugog poluvremena smanjili na 24:14, ali je to bilo sve od domaćih igrača u ovom susretu. 

Manning je na četiri minute do kraja još jednim kratkim dodavanjem, ovog puta za Daniela Fellsa podigao prednost na 31:14, da bi u posljednjoj dionici Manning i Andre Williams sa po još jednim touchdownom dovršili Redskinse za konačnih 45:14.

Eli Manning je susret završio sa 300 jardi i četiri touchdowna. Tri je bacio za Laryja Donnella, dok je Cruz uhvatio 108 jardi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti