Eaglesi srušili prvake
Dvije utakmice do velikog finala

NFL sezona ulazi u završnicu

Eaglesi srušili prvake

M. Maksimović

Philadelphija Eaglesi i Pittsburgh Steelers su pobjedama protiv aktuelnih prvaka NY Giantsa i San Diega izborili konferencijska finala

Nakon Dallasa i Minesote, Eaglesi su u velikom naletu sredili i aktuelne prvake NY Giantse i to na njihovom Giants Stadiumu pred 79,193 gledalaca 23:11. Utakmica je riješena u posljednjoj dionici.

QB Philadelphije Donovan McNabb je pronašao Brenta Celeka, a pobjedu Eaglesa je ovjerio kicker David Akers, field goalom. Giantsi u cijelom susretu nisu uspjeli '' složiti'' niti jedan TD, QB Eli Manning je imao dva interceptionsa, koliko i Donovan McNabb, ali je QB Philadelpije osvojio 217 uz jedno TD dodavanje i jedno TD polaganje

Pittsburgh Steelersi su na Heinz Fieldu savladali San Diego Chargerse 35:24. Dvije sedmice
nakon neugodnog potresa mozga QP Steelersa Ben Roethlisberger je odigrao još jednu veliku utakmicu. osvojio je 181 yardu uz jedan TD.

Roethlisbergera je sjajno pratio iskusni WR Hines Ward koji je uhvatio četiri dodavanja. Willie Parker RB Steelers je osvojio 146 yardi uz dva važna TD. Jedan u drugoj četvrtini, drugi kod rezultat 28:17. Za ovaj drugi se može reći da je bio odlučujući.

QB San Diega, Philip Rivers je dao sve od sebe, osvojio je 308 yardi, imao je 3 TD dodavanja, uz jedan interceptions, ali Chargersi nisu mogli preko Steelersa.

Utakmice AFC odnosno NFC championshipa na rasporedu su naredne nedelje. Pittsburgh Steelersi dočekuju Baltimore Ravense dok će na drugoj strani  Arizona biti domaćin Philadelphiji.

Rezultati

NFC konfrencija:
New York Giants - Philadelphia Eagles 11:23

AFC konfrencija:
Pittsburgh Steelers - San Diego Chargers 35:24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.