Finale prije finala: Robertson protiv O'Sullivana

Robertson u četvrtfinalu bolji od Cartera

Finale prije finala: Robertson protiv O'Sullivana

A. Beganović

Nakon Ronnieja O'Sullivana plasman u polufinale Mastersa, koji se igra za nagradni fond od 600.000 funti, osigurao je i Neil Robertson.

Australski snooker igrač u četvrtfinalu Mastersa je pružio nezaboravnu partiju i sa ubjedljivih 6:1 je savladao Allistera Cartera.

"Kapetan Carter" večeras nije imao sreće, odnosno "naletio" je na nikad boljeg Robertsona, koji je pružio partiju iz snova.

Od šest osvojenih frameova Robertson je dva osvojio napravivši trocifrene breakove (128 i 127), dok je jedan riješio u svoju korist sa breakom od 98 poena.

U polufinalu će Robertson snage odmjeriti sa O'Sullivanom, koji također igra dosta dobro u Alexandra Palaceu i sigurno je da će ljubitelji snookera u subotu uživati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.