Greipelu etapa u završnom sprintu

Nijemac se najbolje snašao

Greipelu etapa u završnom sprintu

Nijemac Andre Greipel pobjednik je šeste etape biciklističke utrke Tour de France. Greipel je 194 kilometara dugačku dionicu od Arrasa do Reimsa dobio u završnom šprintu ispred Norvežanina Alexandera Kristoffa i Francuza Samuela Dumoulina.

I ova etapa baš i ona dan ranije je vožena u poprilično teškim uslovima s obzirom da je padala kiša. Vožnja po skliskom asfaltu je bila kobna za još jednog vozača Sky-a Xabiera Zandia Echaidea koji je ključnu kost. U samo dva dana, Sky je ostao bez dvojice važnih vozača. Ni Tinkof Saxo nije prošao bez gubitaka danas. Odustao je Španac Jesus Alberto Hernandez Blazquez.

U ukupnom poretku i dalje vodi Talijan Vincenzo Nibali, na drugom mjestu je Danac Jakob Fuglsanga s dvije sekunde zaostatka, dok je na trećoj poziciji Slovak Peter Sagan s 44 sekunde slabijim vremenom.


Rezultati šeste etape:
1. Andre Greipel (Njem / Lotto) 4:11:39
2. Alexander Kristoff (Nor / Katusha)
3. Samuel Dumoulin (Fra / AG2R)
4. Mark Renshaw (Aus / Omega Pharma - Quick-Step)
5. Peter Sagan (Slk / Cannondale) svi isto vrijeme...

Ukupni poredak:
1. Vincenzo Nibali (Ita / Astana) 24:38:25
2. Jakob Fuglsang (Dan / Astana) +0:02
3. Peter Sagan (Slk / Cannondale) +44
4. Michal Kwiatkowski (Polj / Omega Pharma - Quick-Step) +0:50
5. Fabian Cancellara (Švi / Trek) +1:17...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.