Halladay napušta Toronto
Sjajni bacač Toronta napušta klub na kraju naredne sezone

MLB vijesti

Halladay napušta Toronto

Najveća zvijezda Toronto Blue Jaysa Roy Halladay odbio je produžiti ugovor s ovim klubom, tako da će na kraju naredne sezone postati slobodan agent.

Halladayev ugovor s jedinim kanadskim klubom u MLB-u važi do juna 2010. godine, što znači da ostaje još jednu sezonu, ali ne namjerava produžiti ugovor, jer nije zadovoljan ambicijama kluba.

"Voljeli bismo kada bi mogli produžiti ugovor s njim, jer Halladay je najbolji bacač kojeg smi imali u klubu, ali on nije zainteresovan za produženje suradnje", rekao je za New York Post Paul Beeston predsjednik Toronta.

Predsjednik Toronta je rekao da ozbiljno razmišlja i o tradeu prije isteka ugovora kako bi dobili nekog igrača u zamjenu, ali da zasad nisu dobili ni jednu ozbiljnu ponudu.

Roy Halladay je šest puta bio All-Star igrač, a 2003. godine je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača lige. Ove sezone je startao 32 puta i imao je 17-10 rekord s 2,79 ERA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.