I Stefan Schumacher  priznao uzimanje dopinga

Još jedan u nizu

I Stefan Schumacher priznao uzimanje dopinga

M. Maksimović

Nakon priznanja Lance Armstronga, krenula je lavina. Sve je više vozača koji priznaju uzimanje dopinga. Posljednji među njima je 31-godišnji Stefan Schumacher koji je u karijeri ostvario dvije etapne pobjede na Giru.

''Jedno vrijeme sam vodio veliku borbu, nervirao sam se zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava, sve do jednog trenutka. Tada je uzimanje dopinga postala sasvim normalna stvar. Danas sam spreman pomoći ljudima, organima koji se bore protiv dopinga. Ja sam tu, mogu im pomoći, objasniti'', istakao je biciklista koji je još  2008. godine suspendovan zbog uzimanja dopinga na Touru. Suspenzija je trajala dvije godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti