Metla Red Soxima
Angelsi su napravili veliki rezultat izbacivši Boston

MLB Play off

Metla Red Soxima

Velike partije su odigrali Angelsi i Yankeesi koji su metlama po 3-0 izbacili Red Soxe i Twinse, što su noć ranije napravili i Dodgersi Cardinalsima. Jedini koji su izbjegli takvu sudbinu su Philiesi i Rockiesi koji o putniku u finale odlučuju u narednoj utakmici, a ako slave Rockiesi igraće se i peta.

Angelsi su pobjedom u Bostonu od 7:6 slavili sa 3-0 u seriji i pridružili se Yankeesima u finalu Američke lige. Bila je to najbolja utakmica polufinalne serije između Red Soxa i Angelsa, ali i jedina utakmica Red Soxa koja je ličila na nešto.

Ipak, bilo je to isuviše malo za odlične Angelse koji su napravili veliki uspjeh, s obzirom da im niko nije davao ni grama šanse protiv Red Soxa. Sve je bilo spremno za veliki obračun u finalu između velikih rivala Red Soxa i Yankeesa, ali su zaboravili pitati odlične Huntera i Guerera, koji su odigrali odličnu utakmicu i odveli Angelse u finale.

Bila je to posljednja utakmica na stadionu Metrodome za Twinse koji su porazom od Yankeesa rezultatom 4:1 okončali jednu uspješnu eru igranja na stadionu koji će biti zamijenjen novim i modernijim. Yankeesi su odigrali vrlo dobru utakmicu i plasirali se u finale lige, a tamo ih čekaju LA Angelsi.

Aktuelni prvaci Philadelphia Philiesi su pobjedom nad Colorado Rockiesima u Denveru rezultatom 6:5 poveli sa 2-1 u seriji i imaće veliku priliku da se pobjedom u narednom meču plasiraju u finale Nacionalne lige gdje su već ranije mjesto izborili LA Dodgersi.

Rezultati:

Boston – LA Angles 6:7 (0-3)
Minnesota – NY Yankees 1:4 (0-3)
Colorado – Philadelphia 5:6 (1-2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.