Najbolja odbrana lige ponizila Broncose, Manning nije uspio

Održan 48. po redu Super Bowl

Najbolja odbrana lige ponizila Broncose, Manning nije uspio

Peyton Manning opet nije uspio, na putu ka drugoj Super Bowl tituli zaustavila ga je fantastična odbrana Petea Carrolla i njegovih Seattle Seahawksa. Denver Broncosi su poraženi rezultatom 43:8. 

U duelu najboljeg napada i najbolje odbrane u ligi, pobjedu je ipak odnijela odbrana, a MVP sezone Peyton Manning ostao je na jednoj tituli u svojoj vitrini. Seahawksi su poveli u 12. sekundi susreta. Odbrana je natjerala Broncose na grešku i na semaforu MetLife stadiona stajalo je 2:0 za Seahawkse. 

Do kraja susreta ekipa iz Seattlea nije ispustila prednost. Uslijedile su dvije presječene lopte na pas Manninga, a Seahawksi su to znali iskoristiti. Ekipa iz Seattlea imala je prednost 22:0 na poluvremenu i već tada je bilo jasno da je pobjednik u ovoj utakmici riješen. 

Seahawksi su drugo poluvrijeme otvorili sa dva touchdowna, a tek krajem treće četvrtine Manning je uspio upisati svoj prvi touchdown na utakmici, a rekordni 60. u sezoni. Do kraja susreta vidjeli smo još jedan touchdown Seahawksa, koji dolaze do svog prvog trofeja, impresivnom pobjedom nad Broncosima rezultatom 43:8. 

Linebacker Seahawksa, Malcom Smith proglašen je MVP-jem finalne utakmice, ali svakako da se učinak quarterbacka Seahawksa, Russella Wilsona ne smije zanemariti. On je postao najmlađi QB u historiji koji je osvojio Super Bowl.

Bila je ovo njegova druga sezona u NFL ligi, a kada je karijeru počeo veliki Peyton Manning, Wilson je imao tek devet godina. Postao je prvi QB sa učinkom od najmanje 200 bačenih jardi, dva touchdowna i prosjekom od 70% kompletiranih pasova, a da nije proglašen MVP-jem finala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.