Nova pobjeda 3K Sarajevo

Košarka u kolicima

Nova pobjeda 3K Sarajevo

Košarkaši Kluba košarke u kolicima "3K Sarajevo" ostvarili su danas treću uzastopnu pobjedu u Ligi Bosne i Hercegovine, pobjedivši košarkaše KIK "Zmaj" iz Gradačca sa 76:52 (22:11, 22:9, 13:13, 19:19).

Najefikasniji u redovima domaćih su bili Šutić sa 30 i Majstorić sa 10 poena, dok je goste predvodio Imširović sa 22 poena.

Utakmica je bila i svojevrsna generalna proba sarajevskim košarkašima pred nastup u regionalnoj NLB Wheel Ligi koja počinje preliminarnim turnirom 11. novembra u austrijskom Feldkirchenu. Košarkaši 3K nalaze se u A-grupi sa domaćim RSV Karntenom i KIK Vrbas iz Banja Luke. Dvije prvoplasirane ekipe osigurati će nastup na polufinalnon turniru koji će biti održan 2. marta 2013. u Sarajevu, saopćeno je iz Kluba košarke u kolicima „3K Sarajevo“.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.