"Ovo je moj poklon domovini i svim Bosancima i Hercegovcima"

Hamza Alić iz Geteborga za SportSport.ba

"Ovo je moj poklon domovini i svim Bosancima i Hercegovcima"

A. Beganović

Bosanskohercegovački atletičar, bacač kugle Hamza Alić, osvojio je srebrenu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu. SportSport.ba kontaktirao je Alića, koji je za naš portal govorio o večerašnjem finalu.

Bosna i Hercegovina danas slavi Dan nezavisnosti, a najbolji poklon državi, koja je često maćeha prema svojim sportistima, podario je Hamza Alić.

Srebrena medalja zlatnim slovima ostat će upisana u historiji bosanskohercegovačkog sporta.

"Presretan sam, šta drugo da vam kažem. Od samog početka takmičenja, dakle od kvalifikacija, išlo je sve onako kako sam mogao poželjeti. U večerašnjem finalu adrenalin je rastao i doista vam ne mogu opisati kako se osjećam. Osvojiti srebrenu medalju u ovako dobroj konkurenciji je fenomenalno. Čestitke stižu sa svih strana, mnogo moji supranici su i iznenađeni, ali ja sam vjerovao u sebe", za SportSport.ba je istakao Alić.

"Ovo je moj poklon svim Bosancima i Hercegovcima za Dan nezavisnosti. Sve izgledao kao san. Veliki dan za našu domovinu, veliki dan za mene", dodao je bosanskohercegovački bacač kugle.

"Na kraju razgovora upitali smo Alića da li se želi možda nekom zahvaliti. Dobili smo kratak odgovor.

"U ovom za mene najsretnijem sportskom trenutku ne želim kukati. Mnogi su me otpisali, pa čak i stipendije koje sam trebao dobijati nisam dobijao. No, nema veze, moja upornost se isplatila i nećemo o tome ovaj put", zaključio je Alić.

Redakcija najčitanijeg sportskog portala u Bosni i Hercegovini čestita Hamzi na historijskom uspjehu za bh. sport.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.