Paraolimpijski komitet BiH prekrižio bh. paraolimpijce

Tri godine nije plaćana članarina MPOK!

Paraolimpijski komitet BiH prekrižio bh. paraolimpijce

Nakon skandala koje su priredili članovi OKBiH u Londonu, slijedi zatvaranje Olimpijade i početak Paraolimpijskih igara, gdje nam ljudi koji vode sport u BiH spremaju nova iznenađenja.

Najuspješniji sportisti Bosne i Hercegovine, paraolimpijci, momci i djevojke koji su prolili litre i litre znoja, Paraolimpijadu u Londonu će, iako su izborili A normu, gledati putem malih ekrana?!

Naime, prije mjesec dana kao bh. predstavnici na Paraolimpijadi predstavljeni su bacači kugle Sanela Redžić, Zemira Aljić i Dževad Pandžić, te reprezentacija u sjedećoj odbojci. Nažalost, prije nekoliko dana Zemira Aljić i Dževad Pandžić su obaviješteni da za njih na ovoj sportskoj smotri nema mjesta?! Bez ikakvog objašnjenja izbačeni su sa spiska.

"Nas Paraolimpijski komitet BiH nikada nije ni prijavio za Paraolimpijadu. Onako, po kuloarima pričaju da naši rezultati nisu dobri, pa da je bolje da i ne idemo. Kako mi nije dobar rezultat ako sam ispunila A paraolimpijsku normu?", kaže bh. atletičarka Zemira Aljić u razgovoru za SportSport.ba.

O kakvoj se sportistkinji radi, govori podatak da je na treningu Zemira bacila svjetski rekord od 6,85, te da je na Paraolimpijadi u Londonu važila za jednog od favorita.

Na pitanje ko je krivac za ovo, Aljićeva nema dileme.

"Paraolimpijski komitet tri godine nije plaćao članarinu Međunarodnom olimpijskom komitetu (?!). Iz Paraolimpijskog komiteta Hrvatske su ih upozoravali da će snositi posljedice zbog toga, ali nikom ništa. Sanela Redžić je imala tu sreću da se pojavila na Evropskom prvenstvu, te je automatski registrovana, dok Dževad Pandžić i ja snosimo posljedice sramnog odnosa čelnika Paraolimpijskog komiteta BiH prema nama. Oni nas vide kao izvor svoje zarade. Ma sramota, mi smo osobe sa invaliditetom, a tako se ponašaju prema nama...", kaže Aljić i dodaje:

"Mi smo njima samo izvor zarade. Ja sam do prošle godine pila antidepresive i to sam radila od 1994. godine kada mi je otac poginuo. Kada sam počela trenirati sa Zlatanom Saračevićem, prestala sam sa tabletama jer mi je sport bio najbolji lijek za sve. Oni su mene doveli da se borim sama sa sobom oko toga da li da ponovo počnem piti antidepresive. Ne znam stvarno hoću li imati snage da se izborim. Teško je, kada se trudiš za nešto i cijeli svoj život tome podrediš, a neko ti svojim neradom sve to sruši", sa suzama u očima rekla je Aljić.

Komentar? Zar je potreban komentar na ovo? Možemo se samo zapitati, kako vas nije stid?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.