Penny u Giantsima
Brad Penny je novi igrač San Francisco Giantsa u koje stiže iz Boston Red Soxa

MLB Baseball

Penny u Giantsima

San Francisco Giantsi su dogovorili prelazak iskusnog Brada Pennya iz Red Soxa u svoje redove.

31-godišnji Penny će potpisati veteranski minimum na jednu godinu, a od njega se očekuje da zamijeni povrijeđenog Joea Martineza. 

San Francisco se našao u teškoj poziciji zbog povrede Martineza, tako da su morali brzo da reaguju i potpišu Pennya, jer u ponedjeljak ističe posljednji rok za prijavu igrača koji mogu nastupiti u doigravanju, a Giantsi su vrlo blizu da osvoje poziciju najbolje druge momčadi koja vodi u doigravanje. 

Penny je u Red Soxe stigao prošle zime iz LA Dodgersa potpisavši ugovor na jednu godinu vrijedan 5 miliona dolara, a ove sezone je u dresu Red Soxa bio vrlo uspješan kao bacač. U karijeri ima skor 101 - 83 kao starter, što je vrlo dobar prosjek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.