Pobjeda Dodgersa u derbiju
Padres igraju odlično kući

Baseball

Pobjeda Dodgersa u derbiju

Noć u MLB-u obilježili su dueli gradskih rivala Dodgersa i Angelsa, te mečevi Yankeesa i Philiesa, kao i Bostona i NY Metsa.

U odličnoj utakmici između  NY Yankeesa i Philadelphie domaćini su na kraju slavili rezultatom 5:4 i tako su konačno uhvatili dobru formu.

 ankees u posljednje vrijeme igraju odlično i ponovo sanjaju o doigravanju i borbi za naslov, za razliku od prije mjesec dana kada su svaku pobjedu slavili kao da su uzeli titulu. Očito je povratak Alexa Rodrigueza donio jednu novu dimenziju u igru Yankeesa. S druge strane Philies igraju vrlo dobro i nalaze se na prvom mjestu u svojoj Central diviziji i ovaj poraz ih neće nimalo uzdrmati.

U derbiju Los Angelesa pobjedu su odnijeli igrači Dodgersa koji su sa 5:4 savladali Angelse. Dodgers polako padaju u formi, bar što se igre na terenu tiče, ali to se ipak na rezultatima ne osjeća. Iako to više nisu one visoke pobjede kao na samom početku prvenstva, Dodgers ipak pobjeđuju i još uvijek su prvi tim lige. 

Boston RS ne mogu pobijediti NY Metse kao što to rade njihovom sugrađanima Yankeesima. Metsi su u Bostonu slavili sa 5:2, i tako ušli u veliku formu, kojom se nadaju da mogu daleko ove godine. Ekipa koja u svojim redovima ima takve asove kao što su Cabrera, Santana, Perez, Castillo i Sheffield jednostavno može i mora daleko, možda čak i do titule.

San Diego Padres su također odlični na svome terenu, i samo im nedostaje koja pobjeda na strani pa da dođu u poziciju koja vodi u doigravanje. Sinoć su savladali Chicago Cubse sa 3:1

Rezultati:
ST.Louis – Kanzas 5:0, NY Yankees – Philadelphia 5:4, Houston – Texas 3:6, Atlanta – Toronto 4:3, Washington – Baltimore 2:1, Detroit – Colorado 3:4, Chicago WS – Pitsburgh 4:0, Cinncinati – Cleveland 6:7, Minnesota – Milwaukee 6:2, Boston – NY Mets 2:5, Florida – Tampa Bay 3:10, Oakland – Arizona 7:8, San Diego – Chicago Cubs 3:1, LA Dodgers – LA Angels 5:4 i Seattle – San Francisco 1:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.