Pobjede Dodgersa i Yankeesa

Major League Baseball

Pobjede Dodgersa i Yankeesa

U MLB-u je sinoć odigrano devet mečeva u kojima je bilo mnogo uzbuđenja. Najviše pažnje izazvale su prve utakmice Yankeesa i Dodgersa pred svojim navijačima. Obje ekipe su upisale pobjede.

Yankeesi su na potpuno rasporanom stadionu sinoć odigrali prvu utakmicu ove sezone na svom terenu. Bila je to prilika da igrači prije utakmice dobiju prstenje namijenjeno prvacima. Prsten je donio i Hideki Matsui, sada igrač Angelsa, koji je u prošlosezonskom finalu ponio epitet MVP-a World Seriesa.

Yankeesi su slavili pobjedu protiv Angelsa rezultatom 7:5. Aktuelni prvaci su vodili sa 7:1, ali je Mariano Rivera u devetom inningu morao spašavati pobjedu nakon što je još jedan bivši igrač Yankeesa, Bobby Abreu, pogodio grand slam i smanjio na 7:5.

Rezultati:
Detroit – Kansas 6:5
NY Yankees – LA Angels 7:5
LA Dodgers – Arizona 9:5
Baltimore – Tampa Bay 6:8
Toronto – Chicago WS 4:2
Florida – Cinncinati 8:10
Colorado – NY Mets 11:3
Seattle – Oakland 3:0
San Francisco – Pittsburgh 5:6
Prvu utakmicu na svom stadionu imali su i Dodgersi koji nisu najbolje otvorili novu sezonu. Ipak, sinoć su protiv Arizone igrali mnogo bolje. Clayton Kershaw je dobro bacao, dozvolio je protivnicima samo dva runa i pet udaraca, dok je Manny Ramirez prvi put u novoj sezoni homerovao. Na kraju su izabranici Joe Torrea slavili sa 9:5.

U utakmici dva najprijatnija iznenađenja nove sezone, San Francisca i Pittsburgha, slavili su gosti sa 6:5. Garret Jones je počeo u startnoj postavi Piratesa i opravdao povjerenje ostvarivši tri hita i dva RBI-a. Detroit je i protiv Kansasa nastavio s odličnim igrama i upisao pobjedu 6:5.

Najubjedljiviju pobjedu večeri upisao je Colorado koji je protiv Metsa slavio sa 11:3. Najzaslužniji za pobjedu bio je Gregg Smith koji je ostvario svoju prvu pobjedu nakon 19 mjeseci. Cinncinati je u utakmici punoj preokreta slavio protiv Florida Marlinsa sa 10:8. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.