Poznato kojih osam LoL timova će igrati u eSport Balkan ligi
Foto: YouTube/screenshot

EU CS tim u ligi

Poznato kojih osam LoL timova će igrati u eSport Balkan ligi

S. Bošković

Fortuna eSports otkrila je imena osam timova koji će se takmičiti u eSports Balkan League u igri League of Legends. 

EBL liga počet će 30. oktobra, a osam timova će se boriti za nagradni fond od 20.000 eura. 

U ligi će se naći tri najbolje ekipe iz prve tri sezone Fortuna Champions Seriesa, a te ekipe su X25 eSports, ASUS RoG Elite, te ekipa Kliktech koju sačinjavaju bivši igrači Instincta i SBB eSportsa. 

Iz Mađarske u ligi dolaze dvije ekipe, a to su Team Horizon Reapers i Wild.Cooler Master. 

U ligi će se naći i aktuelni predstavnik grčke LoL lige, ekipa Regenis eSport. Boje Rumunjske braniti će ekipa Nexus Gaming.

Jedno od najvećih iznenađenja je to što će se u ligi naći ekipa organizacije Wind and Rain, čije smo igrače mogli gledati u EU Challenger Seriesu. 

Ipak, zbog ograničenog broja stranaca organizacija Wind and Rain oformila je još jedan tim koji se sastoji od tri igrača s prostora Balkana, te dva strana igrača. 

U skorije vrijeme bit će poznati kompletni sastavi svih timova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi