Prva pobjeda Dodgersa

Major League Baseball

Prva pobjeda Dodgersa

Od 11 utakmica odigranih sinoć u MLB-u najviše pažnje izazvala je prva pobjeda Dodgersa, prvi poraz Philliesa, kao i još jedna sjajna igra Joea Mauera i njegovih Twinsa.

Iako bez čak četvorice startera, Mannyja Ramireza, Andre Ethiera, Casey Blakea i Russella Martina, Dodgersi su uspjeli upisati prvu pobjedu u novoj sezoni. Do visoke pobjede nad jednim od najslabijih timova lige, Pittsburghom,  Dodgerse je predvodio odlični Ronnie Belliard, koji je imao 4 runa.

Cleveland je trebao 11 inninga da dođe do pobjede nad Chicago White Soxima. Najzaslužniji za pobjedu Indiansa bio je sjajni Grady Sizemore koji je imao 3 RBI-a. Drugi klub iz Chicaga sinoć je bio bolje sreće. Zahvaljujući homerima Tylera Colvina i Marlona Byrda Cubsi su sa 2:0 slavili pobjedu u gostimakod Bravesa.

Rezultati:
Cinncinati – St. Louis 2:1
Pittsburgh – LA Dodgers 2:10
Texas – Toronto 1:3
Kansas – Detroit 3:7
Oakland – Seattle 6:2
Washington – Philadelphia 6:5
Atlanta – Chicago Cubs 0:2
NY Mets – Florida 1:3
Tampa Bay – Baltimore 4:5
Chicago White Sox – Cleveland 3:5
LA Angels – Minnesota 1:10
Prvi poraz u novoj sezoni doživjeli su Philliesi koji su poraženi od Nationalsa sa 6:5. U pobjedi tima iz Washingtona ponovo je glavnu riječ vodio Ryan Zimmerman. Jonny Gomes je homerom u devetom inningu donio Redsima prvu pobjedu u novoj sezoni protiv St.Louisa (2:1), dok je Toronto slavio kod Rangersa sa 3:1.

Kansas je ponovo poražen na svom terenu od Detroita (3:7), a Oakland je upisao drugu uzastopnu pobjedu protiv Seattle Marinesa (6:2). Marlinsi su drugi put u tri dana pobijedili Metse zahvaljujući Nateu Robinsonu koji je bacao 5 inninga.

U veoma dobroj utakmici Oriolesi su slavili pobjedu kod Tampe, dok su Twinsi još jednom protiv Angelsa pokazali da ove sezone mogu daleko. Joe Mauer je već počeo otplaćivati 184 miliona dolara koliko je dobio za novi ugovor. S dva poena predvodio je Minnesotu do ubjedljive pobjede nad Angelsima (10:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.