Samedov protiv Tufekčića u Beču narednog mjeseca

Naš borac u pripremama za borbu

Samedov protiv Tufekčića u Beču narednog mjeseca

D. Kurbegović

Nakon što je početkom ovog mjeseca u Rumuniji osvojio prvi ovogodišnji SuperKombat WGP turnir i time se kvalificirao na njihov Final Elimination event kasnije ove godine, 26-godišnji Muamer Tufekčić užurbano se priprema za narednu borbu i to protiv jednog od najboljih K-1 boraca Zamita Samedova.

Borba će se održati 10. maja u Beču, a naš borac je ovih dana bio vidno iznenađen, kada je na jedan od treninga došao upravo njegov naredni protivnik da se upozna sa našim borcem,  a poznato je da je Samedov veliki prijatelj sa našim najboljim borcem Dževado Poturkom.

 

Nekadašnji član kick-box kluba "Isak" iz Zenice je kao pripremu za narednu borbu pozvao i svog prijatelja iz Zenice, Bahrudina Mahmića jednog od najtalentovanijih boraca u našoj zemlji.

 

Postoji velika mogučnost da se mladi Mahmić bori u predborbi na spektaklu u Beču, a poziv da dođe u Austriju da trenira, te pokuša odraditi neke borbe dovoljno govori o ljudskim kvalitetima Muamera Tufekčića koji je sigurno nasljednik Dževada Poturka.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.