San Francisco i Baltimore na Super Bowlu

Pomalo neočekivani finalisti u New Orleansu

San Francisco i Baltimore na Super Bowlu

Sinoć su odigrana finala konferencija, u NFC konferenciji Atlanta Falconsi su poraženi od San Francisco 49-ersa. Dok je u AFC konferenciji Baltimore bio bolji od New Englanda.

Atlanta Falcons - San Francisco 49ers 24:28

 

Iako je Atlanta furiozno ušla u susret, te nakon pve četvrtine imala 10:0, prvo je na samom početku susreta Matt Ryan poslao 46 jardi dug pas Juliu Jonesu za touchdown, da bi potom Matt Bryant iskoritio field goal sa 35 jardi. 

 

Druga četvrtina bila je poslastica za sve ljubitelje ovog sporta. Kada su Falconsi stigli do 17:0, nakon novog touchdowna Julia Jonesa, svi su mislili da je susret gotov, ali ne i 49-ersi. 

 

Prvo je nakon touchdowna LaMichaela Jamesa rezultat smanjen na 17:7, da bi potom Vernon Davis svojim touchdownom rezultat smanjio na 17:14. U samoj završnici prvog poluvremena Atlanta je uspjela vratiti veću prednost, nakon što je 25 sekundi prije kraja Tony Gonzalez postigao touchdown.

 

U drugom poluvremenu po jedan touchdown u obje četvrtine bio je dovoljan San Franciscu za Super Bowl. Oba su dijelo Franka Gorea, koji je tako svoju ekipu odveo u New Orleans.

 

New England Patriots - Baltimore Ravens 13:28

 

U AFC konferenciji snage su odmjerili New England Patriotsi i Baltimore Ravensi. Poveli su Patriotsi nakon field goala Gostkowskog sa 31 jarda. U drugoj četvrtini vodstvo su preuzeli Ravensi nakon touchdowna Ricea. Tom Brady je uposlio potom Welkera za touchdown svoje ekipe i vodstvo je opet bilo na strani Patriotsa. Uspjeli su Patriotsi još jednim field goalom na odmor otići sa vodstvom 13:7. 

 

Sredinom treće četvrtine touchdown za Ravense nakon kratkog pasa Flacca za Pittu. Samo što je počela posljednja četvrtina novi touchdown za goste, ovaj pu Flacco je pronašao Boldina. Samo malo kasnije proradila je ista veza za veliki trijumf Ravensa 28:13. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.