Seattle iz negative u play off
Slavlje Seahawksa

Završen regularni dio sezone

Seattle iz negative u play off

M. Maksimović

Završen je regularni dio sezone u NFL-u, među posljednjima su mjesto u play offu su izborili Indianapolis Coltsi i Green bay Packersi. Coltsi su se u AFC konferenciji priključili NY Jetsima,Baltimore Ravensima i Kansas City Chiefsima, dok su u NFC konferenciji uz Packerse u play offu ušli Philadelphia Eagles, New Orleans Saintsi i Seattle Seahawksi.

Zahvaljujući omjeru pobjeda i poraza, četiri ekipe su slobodne u prvom krugu, to su u AFC-u New England Patriotsi (14-2) i Pittsburg Steelersi (12-4), odnosno u NFC-u Chicago Bearsi (11-5) i Atlanta Falconsi (13-3).

Svakako da su najviše razočarani navijači New York Giantsa koji su završili sezonu sa identičnim omjerom kao i Philadelphia Eaglesi ali su ostali bez ''wild carda''. Podbacili su i San Diego Chargersi koji su sa skorom 9-7 završili sezonu, u svojoj diviziji iza Kansas City Chiefsa.

U NFC konferenciji sa posebnom pažnjom su se pratili dueli Green Bay Packersa i Chicago Bearsa, odnosno NY Giantsa i Washington Redskinsa. Packersi su u finišu slomili Bearse 10:7, do su Giantsi bili bolji od Washingtona 17:14.Na kraju su Giantse skupo koštali poraza od Green Baya i Philadelphije.

U AFC-u su Coltsi sredili Tennessee Titanse 23:20 za prvo mjesto na Jugu, dok su Jacksonville Jaguarsi potonuli u Texasu, Houston je bio bolji 34:17.Chargersi neće u play off, a sezonu su zaključili utješnom pobjedom protiv Denvera 33:28.

Seattle Seahawksi su u susretu odluke dobili St. Louis Ramse 16:6 i tako su stigli do prvog mjesta u NFC West diviziji. Oni su postali prva ekipa u istoriji NFL-a koja je osvojila diviziju s negativnim omjerom pobjeda i poraza (7-9).

Rezultati 17.kolo:
Cleveland Browns - Pittsburgh Steelers 9:41
Kansas City Chiefs - Oakland Raiders 10:31
NY Jets - Buffalo Bills 38:7
Philadelphia Eagles - Dallas Cowboys 13:14
San Francisco 49ers - Arizona Cardinals 38:7
Denver Broncos - San Diego Chargers 28:33
Houston Texans - Jacksonville Jaguars 34:17
Indianapolis Colts - Tennessee Titans 23:20
Green Bay Packers - Chicago Bears 10:3
Seattle Seahawks - St. Louis Rams 16:6
New England Patriots - Miami Dolphins 38:7
Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals 13:7
Atlanta Falcons - Carolina Panthers 31:10
Detroit Lions - Minnesota Vikings 20:13
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers 13:23
Washington Redskins - NY Giants 14:17

Parovi play offa:
Subota 8.januar
Indianapolis Colts - NY Jets (AFC)
Seattle Seahawksi - New Orleans (NFC)

Nedelja 9.januar:
Kansas City Chiefs - Baltimore Ravens (AFC)
Philadelphia Eagles - Green Bay Packers (NFC)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.