Smith tek treći linebacker koji je proglašen MVP-jem

Osmi defanzivac u historiji Super Bowla sa MVP titulom

Smith tek treći linebacker koji je proglašen MVP-jem

U svom 48. izdanju Super Bowl je dobio tek trećeg linebackera u historiji koji je postao najkorisniji igrač finalne utakmice. 

Malcolm Smith je odigrao vjerovatno utakmicu svoje karijere u pobjedi njegovih Seahawksa protiv Broncosa rezultatom 43:8. U prvom poluvremenu presjekao je pas Peytona Manninga, istrčao 69 jardi i postigao touchdown. Bio je dio odbrane koja je ove sezone prosječno primala 15 poena po utakmici, a Broncosi su u finalu zaustavljeni na svega osam u jednoj od najboljih utakmica jednog tima na Super Bowlu. 

Smith se tako pridružio Baltimoreovom, Ray Lewisu koji je bio MVP 2001. godine i Chucku Howleyu kojem je to pošlo za rukom 1971. godine u dresu Dallasa. Njih trojica jedini su linebackeri sa MVP titulom, a Smith je postao tek osmi defanzivac u historiji sa osvojenim trofejom za najkorisnijeg igrača najvažnije utakmice u sezoni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.