SPID novi evropski prvak!

Evropski kup u sjedećoj odbojci

SPID novi evropski prvak!

Odbojkaši sarajevskog SPID-a novi su prvaci Evrope nakon što su u današnjem finalu bili bolji od ljtog gradskog rivala Fantoma.

SPID je do evropskog trofeja došao u vrelo neizvjesnom meču, pobjedom rezultatom 3:2 u setovima (25:18, 25:23, 19:25, 21:25, 15:8).

SPID je prva dva seta relativno lako riješio u svoju korist i poveo sa 2:0, ali su se Fantomi potom ekspresno vratili susret dobivši naredna dva seta. Ipak, u odlučujućem petom setu SPID je bio daleko bolji, te ga riješio sa 15:8 u svoju korist popevši se tako na vrh Evrope.

Redakcija portala SportSport.ba ovim putem čestita odbojkašima SPID-a na osvojenoj tituli, kao i viceprvaku Fantomima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.