Staford već izabran
Mark Sanchez visoko kotira

Večeras NFL Draft

Staford već izabran

Iako NFL Draft u našoj zemlji ne izaziva toliku pažnju kao NBA Draft iz razloga što nema Europljana, zbog sve veće popularnosti ovog sporta u našoj zemlji, red je da se malo pozabavimo i večerašnjim draftom koji će biti održan u New Yorku.

Iako je draft večers, 1. pick je već poznat. Detroit Lions su sinoć potpisali ugovor na 6 godina vrijedan 78 miliona dolara sa QB Matom Stafordom.

Detroit je morao uzeti najboljeg igrača na ovogodišnjem draftu, jer nakon prošle sezone koja je bila katastrofalna, imali su skor 0-16, što se nikad ranije nije desilo, a po samoj statistici bili su najgora momčad u zadnjih 20 godina.

Mat Staford je imao impresivnu statistiku prošle sezone u NCAA ligi. Imao je 25 dodavanja za TD, osvojio je 3.459 yardi i imao 10 interceptionsa, čime je odveo Univerzitet Georgiu do odličnih 10-3.

Ovogodišnji draft je kao i prošlogodišnji specifičan po veoma malom broju QB, očekuju se samo dva u prvoj rundi. Pored već izabranog Staforda, vjerovatno će večeras biti izabran još samo Mark Sanchez, dok su i prošle godine u prvih 20 bila samo dvojica, Mat Ryan kao 3. pick od strane Atlante i Joe Flaco kao 18. pick od strane Baltimorea. U prethodnih 13 godina, čak deset prvih pickova bili su QB. Na draftu se igrači biraju u sedam rundi. U prvoj menadžeri imaju deset minuta za izbor, drugoj sedam, a od trće do sedme imaju po tri minute.

Igrači koji se očekuju da budu izabrani među prvima su Jason Smith, Eugen Monroe, Aron Cury, Brian Orakpo, Michael Crabtree, Everet Brown i Mark Sanchez.

Iako biraju tek kao deseti po redu, San Francisco 49ers bi mogli napraviti najbolji posao. S obzirom da su timovi koji imaju pravo izbora prije njih dobro pokriveni na pozicijama QB, njima bi mogao ostati Mark Sanchez, uz Staforda sigurno najbolji igrač na draftu. Dodamo li tome da imaju i visoku izbornu poziciju u drugoj rundi s koje će vjerovatno uzeti Tysona Jacksona, San Francisco bi naredne sezone mogao čak i do borbe za doigravanje.

No, ovo su sve ipak samo prognoze. Trebamo sačekati do večeras pa da vidimo ko će koga uzeti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.