Super Bowl: Brat protiv brata

JIm Harbaugh vs John Harbaugh

Super Bowl: Brat protiv brata

M. Maksimović

Za Amerikance je to najveći sportski događaj svake godine.Veliki Super Bowl koji će se ove godine igrati u Mercedes-Benz Superdomeu, u New Orleansu, sedmi put u istoriji. Prvi put se igralo davne, naslovom su se okitili Dalas Cowboysi

Za San Francisco 49ers, stadion poseban jer su tamo uzeli svoj četvrti naslov 1990.godine kada su finalu razbili Denver Broncose 55:10.San Francisco 49ersi su pet puta igrali finale, pet puta su otišli do kraja.Sada je tu trener Jim Harbaugh za kojeg kažu da koristi određene staromodne sisteme, ali činjenica da čovjek ima možda i najraznovrsniji napad u NFL-u.To su na svojoj koži osjetili Packersi.Colin Kaepernick je također sjajan ove sezone, obojit probijanjem kao niti jedan QB do sada.

 

Baltimore Ravensi nisu bili favoriti protiv Denvera, ali su slavili u nevjerovatnoj utakmici.Onda su na red došli NE Patriotsi.Ray Lewis je najavio odlazak na kraju sezone vjerovatno ni sam nevjerujući da će otići tako daleko.Posebno je bio motivisan i raspoložen u play offu.Odbrana se ''istesala'' kroz play off, jer je igrala protiv Bradyja, Manninga, velikih QB-a.Naravno i oni imaju svog QB-a, aduta, a to je Joe Flacco koji je također u završnici sezone na visokom nivou.Odbrana 49ersa mora obratiti pažnju na odlične Torreya Smitha, Jacoby Jonesa i Dennisa Pitta koji mogu pohvatati Flaccova dodavanja. 

 

Trenera smo ostavili za kraj, on se zove John Harbaugh, rođen je 23.septembra 1962.godine, i mlađi je godinu dana od brata Jima koji se rodio 23.ali decembra 1963.Nije karizmatična ličnost kao Jim, ali ima svoje adute.Sa svojim stručnim štabom radi puno, smišlja akcije i sam tim forsira jedno veliko zajedništvo u ekipi. Ravensi su jedinu titulu osvojili na Floridi kada su deklasirali NY Giantse 34:7. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.