Tuka: Vjerujte, ne razmišljam o finalu, ali sam spreman

Bh. atletičar za SportSport.ba

Tuka: Vjerujte, ne razmišljam o finalu, ali sam spreman

E. Škorić

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka ostvario je veliki uspjeh na Evropskom prvenstvu u švicarskom Cirihu.

Tuka je sinoć u polufinalnoj utrci na 800 metara ostvario vrijeme 1:47:18, što mu je bilo dovoljno za treću poziciju u svojoj grupi i plasman u finale. 

“Presretan sam ovim što sam dosad napravio. Sam ulazak u finale je nešto veliko. San svakog atletičara ovdje u Cirihu bio je da nastupi u finalu. Zaista sam jako sretan što ću u petak trčati finalnu utrku”, rekao je Tuka u razgovoru za SportSport.ba.

Finale u utrci na 800 metara je u petak u 19:55 sati, a Zeničanin trenutno ne razmišlja o tome. 

“Vjerujte, uopšte ne razmišljam o finalu. Trenutno odmaram i gledam televiziju. Ne opterećujem se sutrašnjom utrkom. Mada, iskreno, ja sam spreman i daću sve od sebe da napravim što bolji rezultat u finalu. Sutra ću porazgovarati s trenerom, a do tada se neću previše opterećivati niti misliti o finalu”, dodao je Tuka, kojem svakako želimo puno sreće sutra. 

Kako god se završi sutrašnja utrka, bit ćemo ponosni na ono što je napravio u Cirihu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.