Ubijen igrač Seattle Marinersa
Greg Halman

U Rotterdamu izboden na smrt Greg Halman

Ubijen igrač Seattle Marinersa

M. Maksimović

Outfielder Seattle Marinersa, Greg Halman ubijen je nožem u jednom stanu u Rotterdamu. Holandska televizija je javila kako je njegova porodica obaviještena o ovoj tragediji, a nakon ubistva je priveden njegov tri godine mlađi brat.

Halman je rođen 26.avgusta 1987.godine u Haarlemu, u Holandiji gdje je počeo igrati za lokalnu ekipu baš kao što su igrali njegov otac Eddy Halman i njegov mlađi brat Jason. Prošle godine u septembru je debitovao u MLB za ekipiu Seattle Marinersa za koje je igrao do 3.avgusta ove godine upisavši ukupno 35 nastupa. Sa selekcijom Holandije je osvojio naslov prvaka Evrope 2007.godine. Prije nego što je potpisao za Seattle igrao je u nižim liga po Americi, dok je u Evropi radio na popularizaciji ovog sporta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.