Zbogom John

John Madden se povukao iz sporta

Zbogom John

John Madden, najveći sportski analitičar i komentator u SAD, povukao se u mirovinu nakon 42 godine rada u sportu.

John Madden se povukao u 73 godini života, kako kaže, da bi konačno imao slobodnog vremena da uživa sa svojim sinovima i unucima. Jonh je bio najveći i najbolji analitičar u američkom nogometu svih vremena.
 
Počeo je kao trener linebackera u Oakland Raidersima 1967. godine, da bi samo tri godine kasnije kao tridesettrogodišnjak postao najmlađi glavni trener u ligi. 1979. godine s Raidersima osvaja njihovu prvu Super Bowl titulu, da bi se odmah iste godine povukao s mjesta glavnog trenera i postao analitičar na CBS televiziji, gdje je radio sve do 1994.godine kada ova televizija gubi prava na prenose NFL utakmica.
 
FOX SPORTS, koji je dobio prava na prenose, odmah mu je ponudio posao a John je objeručke prihvatio. Na FOXU ostaje  do 2002. godine kada prelazi na ABC televiziju i radi kao komentator u emisiji "Monday Night Football", da bi 2006. godine prešao na NBC i osto raditi sve do povlačenja iz sporta prije nekoliko dana. Ovogodišnji Super Bowl između Arizone i Pitsburgha bio je posljednja utakmica koju je radio John Madden. 2006. godine primljen je u" Pro Football Hall of Fame". John je i autor kompjuterske igrice Madden NFL Football, inače najprodavanije sportske igrice svih vremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti