11 Studenata protiv goropadnog Zagreba

Balić i društvo ponovo u Skenderiji

11 Studenata protiv goropadnog Zagreba

A. Beganović

Uoči utakmice 7. kola Lige prvaka za rukometaše na Mojmilu je održana press konferencija na kojoj su se novinarima obratili pomoćni trener Bosne, Danijel Riđić, kapiten Tarik Međić, te Faruk Vražalić.

"Zagreb je jedna od najboljih evropskih momčadi. Forma izabranika Ivice Obrvana je u usponu, što pokazuju i pobjede na d Chamberyjem. Mi smo u velikim problemima. Gotovo pola tima je van stroja zbog povreda, no u subotu ćemo pružiti svoj maksimum. Zagreb je favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek", istakao je Ridžić.

"Naša situacija nije niti malo sjajna, Zagrebaši su apsolutni favoriti i realno teško ćemo im se suprostaviti. Dugo godina sam u rukometu i nikad mi se nije desilo da na treningu bude sedam - osam igrača, a to je trenutno svakodnevnica u Bosni. Teško je bilo šta raditi na taktičkom ili tehničkom planu u takvim uslovima. Međutim, mi se trudimo i mnogo nam znači podrška javnosti. Zbog toga pozivam ljubitelje rukometa da u subotu u Skenderiju dođu u što većem broju", istakao je kapiten Studenata Tarik Međić, s kojim se složio i bh. reprezentativac Faruk Vražalić.

"Dvije godine se navikavamo na pobjednički mentalitet, a sada smo u situaciji kada objektivno ne možemo nikog savladati u Ligi prvaka. Zagreb ulazi u utakmicu kao apsolutni favorit, a mi ćemo doista pružiti svoj maksimum, pa na kraju kako bude", zaključio je Vražalić.

Duel Bosne i Zagreba na rasporedu je u subotu u 19 sati u Skenderiji, a ulaz je besplatan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti