Čelik na krilima Kadića do pobjede nad Bosnom

Kadić postigao 15 golova

Čelik na krilima Kadića do pobjede nad Bosnom

A. Beganović

Rukometaši Čelika večeras su u okviru 16. kola Premijer lige BiH, pred oko 1.500 gledalaca u Gradskoj areni u Zenici, savladali sarajevsku Bosnu BH Telecom sa 39:31 (18:10).

Jedan od derbija ovog kola ponudio je dobar rukomet u kojem su domaći rukometaši dominirali od samog početka, pa su na kraju zasluženo i slavili.

Čeliku je ovo treća uzastopna pobjeda u proljetnom djelu prvenstva kojom će zadržati lidersku poziciju, dok su Studenti nakon iznenađujuće domaće pobjede u prošlom kolu nad Gračanicom, u Zenici ipak upisali poraz.

Nejfikasniji u pobjedničkom timu bio je Davor Kadić sa 15 golova, dok su Bosnu predvodili Delić sa 10, te Memić pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.