Delić i Hrbat vodili Studente do pobjede

Leotar pao na Mojmilu

Delić i Hrbat vodili Studente do pobjede

A. Beganović

U prvom susretu 17. kola Premijer lige za rukometaše Bosna BH Gas je na Mojmilu savladala Leotar iz Trebinja (22:20).

Izabranici Zuhdije Korkarića stigli su do nove pobjede. Gosti iz Leotara u Sarajevo su stigli po povoljan rezultat i nakon prvih 30 minuta činilo se da će do istog i doći.

Otišli su rukometaši Leotara na odmor sa zalihom od dva gola (10:8), no u drugom dijelu Studenti su ubacili u brzinu više i uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist. Na kraju je Bosna slavila 22:20 i s obzirom na prikazano na terenu, zasluženo je došla do nova tri boda.

Kod Studenata najefikasniji su bili Vedran Delić sa sedam, te Adis Hrbat sa pet golova, dok su Marko Davidović sa šest, te Risto Misita sa pet golova bili najefikasniji kod Leotara.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.