Džidić: Zadovoljne smo iako uvijek može bolje

Rukometašice Zrinjskog jesenje su prvakinje BiH

Džidić: Zadovoljne smo iako uvijek može bolje

Rukometašice Zrinjskog zasluženo su jesenje prvakinje Premijer lige Bosne i Hercegovine uz skor devet pobjeda, jedan poraz i jedan remi.

Upravo je jedini remi uslijedio u posljednjem kolu na gostovanju u Banjoj Luci. Meč je završen rezultatom 29:29.

"Koliko god su sudije igrale negativnu ulogu u konačnom rezultatu, ipak je najviše do našeg nastupa. Imale smo prednost od dva gola u prvom poluvremenu, kasnije smo često bile u vodstvu koje smo gubile jer je dolazilo do padova u igri. Možda je tome djelimično doprinio i umor nakon napornog puta. Ne mogu reći da smo podcijenile Borac, ali kao lider na tabeli nismo u utakmicu ušle dovoljno ozbiljno. Djevojke su znale da će bez obzira na rezultat ostati na liderskoj poziciji i to kao da ih je sputalo. Kanije nam sudije nisu dozvoljavale da se odlijepimo," kaže trenerica Zrinjskog Ivana Džidić.

Džidićeva je bez obzira na superiornost tokom jeseni istakla da njene rukometašice iz jesenjeg dijela sezone trebaju izvući pouke.

"Kada smo u predsezoni ušli u fuziju sa Kosačom trebalo nam je određeno vrijeme da se djevojke naviknu jedna na drugu. U razgovorima smo isticale kako je cilj da budemo u vrhu, tako da smo rezultatom na polusezoni itekako zadovoljnim iako naravno uvijek može bolje. Tu posebno mislim na utakmice na gostujućim parketima. Jesenji dio bio je dobra škola i pokazatelj na čemu moramo dalje raditi i koje segmente igre popraviti," dodala je Džidić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.