Flensburg gurnuo Studente ka osmini finala

U subotu svi u Skenderiju

Flensburg gurnuo Studente ka osmini finala

Adnan Beganović

U prvoj utakmici 9. kola grupe D Lige prvaka za rukometaše Flensburg je u Rusiji savladao domaći St. Petersburg, te je tako na izravan način pomogao i našem prvaku Bosna BH Gasu.

U utakmici čiji se rezultat sa dosta zebnje čekao i u našoj državi Flensburg je opravdao ulugo favorita i nanio je poraz St. Petersburgu, kojim su se Rusi govotovo oprostili  od Lige prvaka.

Od samog početka njemačka momčad je bila mnogo bolja. Flensburg je već u 13. minuti imao sedam golova viška (10:3) i već tada se znalo da je pitanje pobjednika odlučeno.

U drugom poluvremenu rukometaši Flensburga su se malo opustili, pa su domaći u par navrata došli do zaostatka od četiri gola, no za nešto više nisu imali snage.

Na kraju je Flensburg slavio rezultatom 31:25, a pobjeda njemačke momčadi sasvim sigurno će sa dosta radosti biti dočekana i u Bosni i Hercegovini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.