Profesor Balić ispituje Studente

Spektakl u Skenderiji, ulaz slobodan

Profesor Balić ispituje Studente

A. Beganović

Večeras će aktuelni bh. šampion Bosna u Skenderiji sa početkom u 19:00 sati u okviru 7. kola Lige prvaka snage odmjeriti sa Zagrebom, kojeg predvodi jedan od najboljih rukometaša svih vremena Ivano Balić.

Nakon aktuelnog evropskog prvaka Barcelone ljubitelji rukometa u Sarajevu će večeras moći vidjeti i sjajnu momčad Zagreba, čije boje brani jedan od najboljih svjetski igrača Ivano Balić.

U prošlosezonskoj Ligi prvaka Studenti su uspjeli remizirati sa Zagrebom, no večeras će to biti mnogo teže jer Irfan Smajalagić za ovaj susret može računati na samo devet igrača i dva golmana.

"Teško se skupimo za trening da bismo radili, a kamoli za utakmicu. Razmišljamo kako prebroditi do zime pa ćemo vidjeti šta i kako dalje. Ovakvi kakvi smo do 40. minute u Barceloni smo izgledali pristojno. Bilo je minus šest, ali ne možemo, prekratki smo. Ni SEHA nam nije baš legla s obzirom na kadar, nadam se da će na proljeće biti bolje", izjavio je trener Studenata, Irfan Smajlagić, čijim zaslugama je Bosna prošle sezone stigla među 16 najboljih evropskih momčadi, no taj rezultat u Bosni i Hercegovini, Kantonu i gradu, kao i među pojedinim članovima Uprave kluba nije prepoznat.

Duel bosanskohercegovačkog i hrvatskog prvaka počinje u 19:00 sati u Skenderiji, a ono malo što je ostalo od Uprave kluba odlučilo je svim ljubiteljima rukometa obezbijediti slobodan ulaz na utakmicu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.