SEHA nije ispunila očekivanja

U Metalurgu nezadovoljni, a nisu jedini

SEHA nije ispunila očekivanja

Adnan Beganović

Pred sami početak sezone Regionalna rukometna liga najavljivana je kao veliki projekat, kojim će rukomet u zemljama regiona dobiti mnogo.

Međutim, nakon nekoliko mjeseci takmičenja stvari izgledaju mnogo drugačije. Liga je organizacijski na samom dnu, generalnog sponzora nema na vidiku, ne zna se kada se igraju utakmice, koje je kolo na rasporedu, a saznati ko je igrao za koju momčad u nekom susretu graniči sa naučnom fantastikom.

Mnogi klubovi već sada razmišljaju da li ima svrhe nastaviti ovakvo takmičenje, a jedan od njih je i bogati makedonski Metalurg.

"Bliži se nova godina, datum kada treba dati odgovor na mnoga praktična pitanja i ono glavo - ime generalnog sponzora lige. To je datum koji su mnogi klubovi odredili kao svoj prag tolerancije, i poslje koga, ako se nešto ne promjeni, reći će zbogom regionalnoj ligi. Kako sada stvari stoje, to je više od polovine lige", prenosi Balkan - Handball navode iz Metalruga.

"Internet stranica je tri mjeseca u izradi, vrijeme za koje neko izgradi fabriku. Neriješena pitanja dovode do haosa u takmičenju, zbrku u kalendaru, pa tako neko igra mečeve 13. kola, a neko nije odigrao ni prvo. Svako igra gdje misli da treba i niko nikome ne odgovara. Ako svako mora da plaća svoje troškove, onda to otvara bezbroj pitanja. Zašto je centar lige u Zagrebu, a ne Skoplju? Zašto iz svake zemlje učestvuju po dvije ekipe, iako to ne zaslužuju svojim kvalitetom, a ne recimo četiri iz Slovenije? Zašto je cijena sudijskih i delegatskih usluga toliko visoka, a ne tri puta manja. Po kom ključu se biraju sudije, one koje su upropastile nekoliko utakmica u seriji", pitaju se u Metalurgu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.