Studenti nastavili pobjedničku seriju

Sjajna atmosfera u Goraždu

Studenti nastavili pobjedničku seriju

A. Beganović

U zaostaloj utakmici 13. kola Premijer lige sinoć je Bosna BH Gas u Goraždu bila bolja od istoimene domaće momčadi.

Duel Goražda i Bosna BH Gasa privukao je ogromnu pažnju u gradu na Drini, pa je Gradska dvorana bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta.

Izabranici Irfana Smajlagića tokom svih 60 minuta bili su prednosti, mada ista niti u jednom momentu nije garantovala sigurnu pobjedu, no kada se sve sabere i oduzme, Studenti su zasluženo slavili, s čime se slaže i popularni Pipe.

"Prava prvenstvena utakmica u kojoj su domaći igrači imali veliku podršku sa tribina. Atmosfera u Goraždu je doista fenomenalna i tamo je teško doći do trijumfa. Mi smo u tome uspjeli i u ovom momentu to nam je najvažnije", rekao je trener Studenata Irfan Smajlagić za naš portal.

"Kontorilisali smo igru svih 60 minuta. U prvom dijelu smo imali prednost od tri gola i da smo tada istu povećali na pet ili šest, pobjednik bi bio odlučen mnogo ranije. Odigrali smo u odbrani dosta borbeno i odgovorno i taj dio naše igre je bio najbolji. Imamo dosta mladih igrača koji na ovakvim vrućim terenima sazrijevaju. Ovu utakmicu trebamo što prije arhivirati i okrenuti se narednim", dodao je Smajlagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.