Aladža i Vogošća u finalu

Stonoteniska liga BiH

Aladža i Vogošća u finalu

Stonoteniseri sarajevske Aladže i Vogošće plasirali su se u finale playoffa stonoteniske Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Aladža je u polufinalu slavila u dvomeču protiv zeničke Mladosti. Na gostovanju u Zenici Sarajlije su slavile s 4:2 dok su u Sarajevu bili bolji rezultatom 4:1, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH. 

 

Vogošća je također bila bolja u oba meča od ekipe Mostara. Nakon teške gostujuće pobjede u Mostaru (4:3), ekipa Vogošće je u revanšu bila znatno bolji protivnik savladavši goste rezultatom 4:1. 

 

Aladža i Vogašća igrat će prvi meč finala u subotu 19. maja u Vogošći. Uzvratni meč na rasporedu je u srijedu 23. maja u Sarajevu. U slučaju neriješenog ishoda iz prva dva susreta, 26. maja bit će odigrana majstorica u Sarajevu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.