Davis Cup: BiH protiv Tunisa

Bašić: Naša prednost je domaći teren i brža podloga

D. Kurbegović

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 4. do 6. marta odigrat će duel 1.kola Euroafričke zone protiv selekcije Tunisa. 

Gledajući ranking igrača, naša selekcija je favorit, ali u našem taboru ne smile podcijeniti protivnika jer u ovom takmičenju uvijek je dosta iznenađenja.

U odsustvu našeg prvog reketa Damira Džumhura, svakako da se najviše očekuje od Mirze Bašića koji je prema posljednjoj ATP listi plasiran na 133 poziciju, tako da će biti sigurno najveća uzdanica naše selekcije protiv Tunisa.

Mirza se nalazi u dobroj formi i vjeruje da će to nastaviti i protiv Tunisa.

"Mislim da imamo malu prednost zbog podloge, mi smo igrali nekoliko puta na ovoj podlozi, tako da smo već uhodani. Kada je u pitanju najbolji igrač Tunisa, Malek Jaziri, on je dosta dobar igrač i ne treba se čuditi ako on protiv nas bude dobro igrao. Ostale igrače ne znam, moj kolega Nerman Fatić zna njihovog drugog igrača, tako da ćemo imati dovoljan broj informacija" ističe Bašić.

Želi u narednom periodu nastaviti sa dobrim igrama, te ući u Top 100 igrača.

"Ovu sezonu sam dosta dobro počeo, odigrao sam dva-tri dobra turnira i stvarno se nalazim u dobroj formi. Ako ovako nastavim u narednom periodu vjerujem da ću uskoro ući u Top 100 najboljih igrača na svijetu. Isto tako očekujem dobre igre u okviru reprezentacije, gdje nam se pruža šansa da se plasiramo u dalji krug, a ko zna šta će se dalje dešavati", kazao je Bašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi