Berdych i Stepanek predvode Češku

Davis Cup

Berdych i Stepanek predvode Češku

Češki teniseri, Tomas Berdych i Radek Stepanek, predvodiće svoju Davis Cup reprezentaciju u duelu sa Italijom naredne sedmice.

Berdych je na ovogodišnjem izdanju Australian Opena stigao do četvrtfinala, ali je eliminisan od kasnijeg finaliste, Rafaela Nadala. Stepanek je imao izuzetno uspješnu sedmicu iza sebe, a u paru sa Leanderom Paesom osvojio je titulu u konkurenciji dublova na Australian Openu.

Osim dva trenutno najbolje rangirana češka tenisera, u Davis Cup timu naći će se i Lucas Rosol i Frantisek Cermak. Duel Italije i Češke na rasporedu je od 10-12 februara, a odigrat će se u Ostravi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.