Duranspahić i Devos prošli kvalifikacije

Duranspahić i Devos prošli kvalifikacije

O. Lekić

Bosanskohercegovački stonoteniser Admir Duranspahić plasirao se u glavni dio turnira na Evropskom prvenstvu u Herningu (Danska) u konkurenciji parova.

On je u paru s Belgijancem Robinom Devosom u kvalifikacijama ostvario dvije pobjede i tako osvojio prvo mjesto u grupi 6.

U prvom kolu Duranspahić i Devos savladali su luksemburšku kombinaciju Ciociu/Michely s 3:1 (11:5, 8:11, 11:5, 13:11), dok su u drugom kolu pobijedili Austrijance Fegerla i Fenga s 3:1 (5:11, 12:10, 11:9, 11:7).

Bosanskohercegovački stonoteniser nastupit će i u singlu, a u prvom kolu kvalifikacija danas u 16.30 sastaje se s Belgijancem Yannickom Vostesom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.