Džumhur ima priliku za skok na 39. mjesto
Foto: EPA

Turnir u Rusiji može puno donijeti

Džumhur ima priliku za skok na 39. mjesto

E. Škorić

Damir Džumhur danas od 12 sati igra meč drugog kola ATP turnira u St. Petersburgu (Rusija) protiv iskusnog Marcosa Baghdatisa.

Džumhur ima priliku da u Rusiji napravi novi uspjeh i ostvari ranking karijere. Trenutno je 54. igrač svijeta, što je također njegov ranking karijere, no pobjede u St. Petersburgu bi mu puno donijele.

Ukoliko naš najbolji teniser danas ostvari pobjedu nad Baghdatisom, došao bi na 52. poziciju, a za plasman u Top 50 mu treba još jedna pobjeda. 

To je sve za sada realno, jer ako pobijedi Bagdhatisa, a favorit je, čeka ga vjerovatno četvrti nositelj Adrian Mannarino i ako i tu upiše pobjedu, po prvi put "upada" u Top 50 i zauzet će 47. poziciju.

U slučaju da izbori finale doći će na 43. poziciju, a ako uspije da osvoji ovaj jaki turnir izborit će se za 39. mjesto na ATP listi i time bi uveliko postavio ranking karijere.

No, najvažnije je da Damir danas odigra dobar meč protiv starog lisca sa Kipra, a onda će sve biti lakše. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi