"Džumhur je sjajan momak, iskreno se nadam njegovom uspjehu"

Novak Đoković o našem teniseru

"Džumhur je sjajan momak, iskreno se nadam njegovom uspjehu"

Novak Đoković je gostovao na emisiji "Interview 20" gdje je dao veliki intervju u kojem se dotakao i našeg najboljeg tenisera Damira Džumhura.

"Zvanično smo se prvi put upoznali u Australiji ove godine u Melburneu, gdje je Damir napravio rezultat karijere. On je tu zaista junački odigrao nekoliko mečeva koje sam ja ispratio. Drago mi je što se još jedan igrač sa naših prostora probio u svjetski vrh tenisa. Džumhur je na neki način pokazao taj borbeni duh koji karakteriše sve sportiste sa naših prostora", opisao je Đoković način na koji se upoznao sa našim teniserom.

"Upoznali smo se u svlačionici gdje smo malo popričali i tako je počelo. Na svakom sljedećem turniru u narednih par mjeseci koristili smo priliku za razgovor i druženje, a čak smo jednom odigrali i jednu fudbalsku utakmicu gdje smo igrali u istom timu i pobijedili Amerikance. Nije bilo mnogo teško", kroz smijeh je zaključio Đoković.

"Damir mi je baš prije dva dana poslao poruku i čestitao mi je na braku i Wimbledonu. Iskreno se nadam da će Damir napraviti veliki uspjeh i da će se plasirati u TOP 50, jer mu je tamo i mjesto. On je sjajan momak", zaključio je na kraju Đoković.

Ove riječi hvale definitivno mnogo znače našem Damiru Džumhuru i mogu mu poslužiti kao motiv više da nastavi napredovati u svojoj karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.