Federer će igrati u Davis Cup
Roger Federer

Švicarska želi povratak u Svjetsku grupu

Federer će igrati u Davis Cup

M. Maksimović

Roger Federer se vraća u Davis Cup reprezentaciju Švicarske.Švicarska u meču drugog kola I grupe Euro-afričke zone dočekuje Portugal u Bernu, a pored Stanislasa Wawrinke, Bohlija i Chiudinelija najavljen je nastup Rogera Federera.

Roger je posljednji put igrao za Švicarsku prije dvije godine u meču play offa za opstanak u Svjetskog grupi.Tada je Švicarska u Genoi ostvarila pobjedu 3:2, Federer je upisao dvije pobjede u singlu.Ukupno u Davis Cupu, Roger ima 48 odigranih mečeva sa omjerom 37-11.U singlu ima omjer 27-6, u parovima 10-5.

''Radujem se što ću ponovo igrati u Davis Cupu.Želim pomoći svojoj reprezentaciji da se vrati u svjetsku grupu'' kaže Roger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.