Fondacija Novak Đoković donirala 110.000 eura za djecu BiH

Đoković pomaže djeci u BiH i Hrvatskoj

Fondacija Novak Đoković donirala 110.000 eura za djecu BiH

Fondacija Novak Đoković će u narednom periodu, u saradnji sa lokalnim kancelarijama UNICEF-a, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj donirati 110.000 eura, za sanaciju šteta od poplava.

UNICEF u Bosni i Hercegovini će donaciju u iznosu od 100.000 eura iskoristiti za rekonstrukciju dva vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu, dok će 10.000 eura UNICEFu Hrvatskoj uložiti u nabavku dezinfekcionih sredstava za zaštitu od zaraza i komaraca, koji na poplavljenom području ugrožavaju zdravlje dece.

"S obzirom na to da nemamo kancelarije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, odlučili smo da 110.000 eura namijenjenih obnovi vrtića i nabavci urgentnih paketa pomoći doniramo lokalnim kancelarijama našeg dugogodišnjeg partnera, UNICEF-u, čiji je Novak ambasador. Poplave su ujedinile cio region i vrlo je važno da i sada, kada je na redu obnova, ostanemo tako ujedinjeni i pomažemo jedni drugima kako bi faza oporavka bila što kraća", izjavila je Jelena Ristić, direktorka Fondacije Novak Đoković.

Predstavnica Fondacije, Gorana Džudža Jakovljević, uručila je danas ček u vrijednosti od 110.000 eura direktoru UNICEF-a u Srbiji, Michel Saint-Lot.

"Želim zahvaliti Fondaciji Novak Đoković za ovu velikodušnu donaciju UNICEF-u. Sredstva će se koristiti kako bismo pomogli našim komšijama sa rekonstrukcijom i popravkom dvije predškolske ustanove i nabavkom sredstava za dezinfekciju. Ipak, ova donacija će učiniti mnogo više - ona će pomoći djeci iz poplavljenih područja da povrate normalno djetinjstvo, ostvare svoja prava na obrazovanje i igru i da u potpunosti ostvare svoj potencijal. Ona takođe pokazuje Novakovu iskrenu želju da pomogne djeci, bez obzira na to odakle potiču", poručio je Michel Saint-Lot.

Sredstva koja Fondacija Novak Đoković donira Bosni i Hercegovini bit će iskorištena za rekonstrukciju dva vrtića u Sanskom Mostu i Šamcu, koja je do poplava pohađalo više od 300 mališana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.