Francuzi u polufinalu

Davis Cup

Francuzi u polufinalu

Teniska reprezentacija Francuske prva se plasirala u  polufinale Svjetske grupe Davis cupa.

U domaćem Clermont-Ferrandu Francuzi su nakon igre dublova  poveli protiv branitelja naslova - Španije sa  nedostižnih  3:0.

Treći bod Francuzima su donijeli Michael Llodra i Julien Benneteau, koji su u dublu bili bolji od Fernanda Verdasca i Feliciana Lopeza sa 6:1, 6:2, 6:7 (6) i 7:6 (5).

Nakon drugog dana Srbija je u Splitu povela protiv Hrvatske s 2:1, kao i Argentina u  Moskvi protiv Rusije.

U Splitu je  srpski dubl Janko Tipsarević/Nenad Zimonjić nakon  dva sata igre pobijedio domaćine Ivana Dodiga i Marina Čilića sa 6:3, 6:2 i 6:4.

O pobjendiku će u nedjelju  odlučiti preostali mečevi  singla u kojim se sastaju Čilić i Novak Đoković te Ivan Ljubičić i Viktor Troicki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.