Haračićeva i Bušatlić juniorski prvaci BiH u stonom tenisu

Haračićeva i Bušatlić juniorski prvaci BiH u stonom tenisu

Jučer je u Vitezu održano juniorsko državno prvenstvo BiH u stonom tenisu. Na završnici prvenstva je učestovalo preko 100 juniora i juniorki. 

U konkurenciji juniorki Edina Haračić, stonoteniserka STK Bugojno i reprezentativka BiH je u finalu pobijedila Marković Snežanu, dok je Irhad Bušatlić savladao u finalu Luku Matkovića.

Također je održano i takmičenje u doubleu. Naslove prvaka BiH osvojili su Sanja Milojica/Edina Haračić odnosno Irhad Bušatlić/Siniša Marčetić.

Završnicu prvenstava za koje su dolazile pohvale sa svih strana je organizovao STK Vitez. Od domaćih igrača (STK Vitez) najbolji plasman je izborio Omanović Jasmin plasmanom u TOP 16, koji je u borbi za TOP 8 ispao od kasnije će se ispostaviti prvaka BiH Bušatlića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.