Ignatik za pobjedu Bjelorusije

Amer Delić propustio 12 set lopti

Ignatik za pobjedu Bjelorusije

M. Maksimović

Po prvi put otkako je Davis Cup reprezentacija BiH izborila plasman u II grupu EA Zone, nećemo razigravati za ulazak u I grupu.Danas smo poraženi od Bjelorusije, a treći presudni bod je osvojio Uladzimir Ignatik.

Ignatik je u tri seta pobjedio našeg najboljeg rangiranom igrača, Amera Delića 7-6(16) 7-6(7) 6-4.

Ovo je bio još jedan od onih mečeva u kojem je odlučivala jedna, eventualno dvije lopte. Nažalost, ovaj put su otišle na stranu protivnika.

 

 

Amer ima za čime žaliti, baš kao i cijela reprezentacija. U dva meča računajući parove u subotu i Amer singl u nedelju izgubili smo 6-0, od toga četiri seta u tie breaku. Tie breaku koji je odredio našu sudbinu, tie break prvog seta trećeg dana. Amer je vodio 5-1, Ignatik se vratio na 6-6, a onda dramatičan rasplet tog istog seta.

 

 

Ukupno 11 set lopti je propustio Amer Delić. Nevjerovatno. Posljednja je bila na 16-15, Ignatik je dobio tri poena zaredom, iskoristio je svoju pet set loptu za 18-16.

 

 

 

Nova prilika je stigla u drugom gemu drugog, break lopta koja je također otišla u nepovrat.To je bila prva na meču opšte.U 11.gemu drugog, Amer je opasno živio. Prvo je izvukao 15:40, pa onda jpš jednu break loptu na prednost Ignatika. Ignatika koji je preuzeo Amerovu ulogu iz prvog seta. Velikih 5-1 u tie breaku, ali Amer ima set loptu na 7-6. Nažalost, slično kao u prvom setu, Bjelorus uzima tri poena u nizu dovodi svoju reprezentaciju blizu pobjede.

 

 

Kada je Amer napravio break u trećem setu i kada je poveo 4-2, činilo se da je četvrti set tu na vidiku, ali onda do kraja Amer nije osvojio niti jedan gem.Ignatik se vratio u osmom gemu, u desetom je zapečatio našu sudbinu.

 

Bjelorusija - BiH 3:1

Uladzimir Ignatik - Amer Delić 7-6(16) 7-6(7) 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije