Moldavija ima pobjedu više

U pet međusobnih dvoboja

Moldavija ima pobjedu više

M. Maksimović

Meč drugog kola II grupe između BiH i Moldavije. bit će čak šesti međusobni ove dvije selekcije u Davis Cupu. Prvi je odigran još 2003.godine. Radilo se o turniru III grupe u Jurmali (Latvija), Moldavija je bila bolja 3:0.

Selektor reprezentacije BiH tada je bio Haris Bašalić, a za našu selekciju su igrali IGor Račić, Zlatan Kadrić i Ivan Dodig. Tada nismo osvojili niti seta. 

 

Naredna dva meča su otišla na stranu naše reprezentacije. Prvi 2004.godine u Kišnjevu kada smo slavili 2:1, drugi u Banja Luci 2006.godine. U Kišnjevu su boje BiH branili Uglješa Ostojić, Bojan Vujić, Aleksandar Marić, u Banja Luci je tu bio i Ivan Dodig.

 

U Kairu 2007.godine, selekciji se priključio Mirza Bašić, Moldavija je opet slavila 2:1, dok je u posljednjem duelu igranom u Jerevanu, Moldavija bila ubjedljiva, završilo je 3:0.

 

Naša selekcija je plasman u II grupu obezbjedila 2009.godine, Moldavija 2011.godine. U prvom ciklusu su igrali u meču za opstanak, dobili su Tursku 3:2, baš kao i Mađarsku u prvom kolu ove godine.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.