Nova pobjeda bh. stonoteniserki

Nova pobjeda bh. stonoteniserki

Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavila je s pobjedama na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu.

Nakon trijumfa prvog dana takmičenja nad Azerbejdžanom i Latvijom, bh. stonoteniserke su u trećem kolu L-grupe III divizije SP-a danas savladale Makao s 3:1. Pobjedu bh. selekciji donijele su Emina Hadžiahmetović, Ajla Kovač i Dragana Kerkez.

 

S tri pobjede iz tri meča bh. stonoteniserke izdvojile su se na čelu tabele L-grupe. U narednom kolu u utorak sastaju se s Kazahstanom.

 

Za razliku od stonoteniserki, bh. stonoteniseri su pretrpjeli dva poraza na početku takmičenja. U prvom kolu u nedjelju izgubili su od Irana sa 0:3, a istim rezultatom danas su poraženi od Brazila. Priliku za prvu pobjedu stonoteniseri BiH imat će večeras, kada se sastaju sa Škotima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije