Đoković: Neću igrati neko vrijeme....

Zbog povrede zgloba desne ruke

Đoković: Neću igrati neko vrijeme....

U meču sa Guillermom Garcija Lopezom, Novak je povremeno pokazivao da ima problema sa zglobom desne ruke. Zglob koji je nastavio mučiti Novaka i tokom polufinalnog dvoboja protiv Federera. Na kraju je nakon poraza, Đoković priznao.

" Odmoriću se, neću igrati tenis neko vrijeme, ne znam koliko dugo, to zaista sada nije u mojim rukama. Tek kada budem poptuno spreman, vratiću se. Ono što je važno u ovom trenutku, ne moram na operaciju, nema rupture ili nečega sličnog. Čuo sam puno različitih teorija doktora u posljednjih 10 dana i vjerujte mi povreda je komplicirana. Možda je tranzicija s tvrde na zemljanu podlogu bila prebrza za mene. Drugačije su to lopte, drugačija jačina udaraca... Možda sam pretjerao u količini treninga " rekao je nakon nastupa u polufinalu Monte Carla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.