Poruke Berdychu: "Nisi ni svjestan šta te čeka"

Češki teniser na meti bh. navijača

Poruke Berdychu: "Nisi ni svjestan šta te čeka"

E. Škorić

U petak ujutro oko četiri sata počet će meč trećeg kola Australian Opena između našeg tenisera Damira Džumhura i Tomaša Berdycha.

Češki teniser je apsolutni favorit. Riječ je o vrhunskom, jako spremnom teniseru, sedmom igraču svijeta. Međutim, već smo na ovogodišnjem Australian Openu, prvom Grand Slamu sezone, vidjeli dosta iznenđenja. Uostalom, Džumhur je prošao 34. igrača svijeta Ivana Dodiga (bez obzira što je Hrvat predao), ispali su danas Juan Martin del Potro i Fernando Verdasco...

Sve to daje nam nadu da će Damir još jednom prirediti veliku senzaciju i proći dalje, iako, složit ćete se, sve što je dosad napravio već je više nego dovoljno da budemo sretni i zadovoljni. Čuda su, ipak, moguća. Nadajmo se. 

Veliku podršku imat će Džumhur s tribina Hisense Arene, a stotine hiljada Bosanaca i Hercegovaca pratit će putem malih ekrana i interneta njegov nastup u trećem kolu. Ono što je zanimljivo, zvanični fan page Berdycha na Facebooku našao se na meti pojedinih bh. navijača, koji su odlučili da komentarima kažu što misle o Berdychu i čemu se nadaju, odnosno šta ga čeka.

Tako su naši pojedini navijači, mora se priznati dosta nepristojno i ružno, Berdycha 'upozorili' kako "neće od njega ništa ostati" nakon meča s Džumhurom. Nekolicina ih ide tako daleko da priželjkuje povredu Berdycha, neki su čak poželjeli da Čehu "nestane reketa do meča". 

"Nisi svjestan šta te čeka", piše jedan, drugi dodaje: "Daće Bog i tebi da bude vruće", zatim "Ima da te nema", "Ja ne bi dolazio, biće kvasac, jarane", "Što si se slikao, slikao si se"... Nadamo se da Berdycha neće dočekati neka kletva, mada se svi iskreno nadamo prolazu našeg mladog tenisera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.