Protiv Moldavije u Mostaru

Davis Cup reprezentacija BiH

Protiv Moldavije u Mostaru

M. Maksimović

Davis Cup meč drugog kola II grupe EA Zone između BiH i Moldavije igrat će se u Mostaru. Tako je odlučio TS BiH, meč se igra od 5. do 7.aprila, domaćin će biti TK Mostar.

Igrat će se na otvorenom, odnosno na zemljanoj podlozi, što će biti prvi nastup Davis Cup reprezentacije BiH na domaćem terenu, na zemljanoj podlozi. Dosadašnja dva duela proiv Estonije u Tuzli i Luksemburga u Sarajevu, igrani u dvorani, na tvrdoj podlozi.

 

Pet međusobnih mečeva, ove dvije selekcije su igrale upravo na zemljanoj podlozi, Moldavija trenutačno ima pobjedu više (3:2). Prvi put su Moldavija i BiH igrale 2003. godine u Latviji 2003. godine na turniru III grupe u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta. Moldavci su slavili 3:0, Igor Račić i Zlatan Kadrić su nastupili u singlu. Istim rezultatom završen je i posljednji susret osigran 2008. godine u Yerevanu, Mirza Bašić i Aldin Šetkić nije uspjeli uhvatiti niti seta Gorbanu i Borvanovu.

 

Podsjećamo u prvom kolu ove godine, naša selekcija je sredila slabi Luksemburg 4:1, dok je Moldavija zamalo ispustila 2:0 protiv Mađarske. Mađari su se vratili kroz igru parova i prvi singl koji je bio na rasporedu trećeg dana, ali je preokret spriječio Maxim Dubarenco. Nastup Davis Cup reprezentacije BiH, bit će prvi uopšte kada su u pitanju reprezentativne selekcije u jednom zvaničnom meču u Mostaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.